,

Νεπάλ 10 Ρουπίες 1968

50,00 

Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας – Νομίσματα. FAO coins (Food and Agriculture Organization), FOOD FOR ALL, were issued by over 300 countries from 1968 to 2009

Κωδικός Κράουζε KM# 794
Χώρα Νεπάλ
Αναγραφόμενη Αξία 10 Ρουπίες
Ισοτιμία νομίσματος 10 NPR = 0.07 EUR
Έτος BS 2025 (1968) – २०२५
Θεματολογία ΦΑΟ – FAO
Χρονική Περίοδος Ρουπία Νεπάλ (1932 – 2020)
Είδος Νομίσματος Συλλεκτικές Εκδόσεις
Κυβερνήτης Μαχέντρα Μπίρ Μπίκραμ
Σύνθεση Ασήμι 0.600
Τύπος Δακτυλίου Ομαλό
Σχήμα Κυκλικό
Ευθυγράμμιση/Προσανατολισμός Όψεων Μεταλλίου
Βάρος Σε Γραμμάρια 15.6
Διάμετρος (mm) 32
Πάχος 2.5
Κωδικός προϊόντος: ΙΣΤ221 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Οι συλλέκτες παγκόσμιων νομισμάτων θα βρουν πιθανώς τη σειρά των Ηνωμένων Εθνών FAO ως ένα αξιόλογο έργο. Τα κέρματα του FAO (Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας) εκδόθηκαν από περισσότερες από 300 χώρες από το 1968 έως το 2009. Τα έθνη που εξέδωσαν νομίσματα ήταν αποδέκτες έργων με βάση τον ΟΗΕ που είχαν σχεδιαστεί για την αύξηση των τροφίμων μέσω προγραμμάτων αλιείας, γεωργίας και κτηνοτροφίας. Τα έργα του FAO γνώρισαν υψηλό ποσοστό επιτυχίας και μαζί με την ευρεία ποικιλία των εκδόσεων νομισμάτων, ήταν από τις στιγμές που θυμούνται καλύτερα τα Ηνωμένα Έθνη. Τα νομίσματα του FAO μπορούν να αγοραστούν από ένα δολάριο έως χιλιάδες δολάρια. Πολλά εκδόθηκαν για κυκλοφορία καθώς και περιλήφθηκαν σε προσφορές σετ μέντας ή δοκιμών. Υπάρχουν σπάνια στοιχεία καθώς και μοτίβα, καθώς και ένα παράξενο νόμισμα. Λίγο μετά τον τερματισμό του προγράμματος νομισμάτων από τον ΟΗΕ, ο συγγραφέας Attilio Armiento δημοσίευσε τον “Διεθνές Κατάλογο Νομισμάτων FAO” το 2010, ο οποίος παραμένει το “Κόκκινο Βιβλίο” της νομισματοκοπίας του FAO. Αν και τα αντίγραφα του βιβλίου είναι δύσκολο να βρεθούν, για να μην αναφέρουμε ακριβά, η Βιβλιοθήκη ANA διαθέτει αντίγραφα για δανεισμό στα μέλη. Για να ολοκληρώσει ένα πλήρες σετ ένας συλλέκτης θα χρειαζόταν 1.214 ξεχωριστές εκδόσεις, κάτι που πιθανότατα θα χρειαζόταν χρόνια. Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει Louis Eliasberg του FAO, οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να είναι ο πρώτος που θα διεκδικήσει την ολοκλήρωση ενός πλήρους σετ.

Καλάθι αγορών
Νεπάλ 10 Ρουπίες 1968
50,00 
Scroll to Top

Our goal is to help people in the best way possible. this is a basic principle in every case and cause for success. contact us today for a free consultation. 

Practice Areas

Newsletter

Sign up to our newsletter